Här bygger vi förbifarten!

I veckan har ett historiskt dåligt och tanklöst förslag på en Förbifart genom Höjdhagen sett dagens ljus. Det har visat sig bland handlingarna till kommunstyrelsens planutskotts nästa sammanträde 3/6. Där finns en utredning av möjliga dragningar av en ny Förbifart nordväst om Gustavsberg, gjord av kommunens tjänstemän på uppdrag av majoriteten i kommunstyrelsen, Allians för Värmdö.
I utredningen har man, på fullt allvar, undersökt möjligheten att dra en förbifart från Ekedal och längs med Gamla Vägen, rakt genom vårt fantastiska Höjdhagen…
Man häpnar, hur kan någon som jobbar med planering av kommunens bebyggelse ens tycka att det är värt att undersöka? Borde inte en grundutbildning för nyanställda tjänstemän innehålla minst en lektion i vad kommunen har som är värt att värna om?

Jag bjuder gärna in både tjänstemän och Allianspolitiker på en morgonpromenad längs nya Förbifarten!

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8

Själva idén är ju som hämtad från 1960-talets glada framstegsanda. ”Vi river de gamla rucklen och bygger en fräsig Förbifart istället!” Känns det som framtiden tycker ni? När kommer de styrande i kommunen att inse att nya vägar inte är lösningen på en växande kommun? Värmdö behöver mer och smartare kollektivtrafik för att klara av den pågående stora utbyggnaden av Gustavsberg.

Det är dags att gräva ned alla planer på en ny väg som förstör både omistliga natur- och kulturvärden!

10

Så ta nu bifogade Bobbycar tillbaka till kommunhuset och tänk en tanke på framtidens Gustavsbergsbor – de kanske också vill ha en skog att leka i…

 

 

En reaktion på ”Här bygger vi förbifarten!”

  1. Toppenbra skrivet!
    Dags för de styrande i Värmdö att börja bry sig om befintliga Gustavsbergsbor och se till trivsel och kulturvärden. Rösta bort dessa politiker med befängda förslag och anställ också tjänstemän med kunskap om och intresse för det gamla Gustavsberg.
    Anna-Lena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.