Sista timmarna

Innan inflytt har vi alltså, på säljarens förfrågan, besökt huset och kollat lite på grejor som är kvar (fast som förhoppningsvis är slängda nu, då det ska vara städat och klart till kl 12 imorgon…). Trädgården ser ut som hej kom och hjälp mig då gräset inte är klippt överhuvudtaget i år, men vi har fått en kvarlämnad gräsklippare så det kanske löser sig.

Idag har vi inlett en lång och antagligen varaktig vänskap med byggvaruhusen. Vi borde ha skaffat nåt slags Bauhaus-konto redan nu. Tillsammans har vi inhandlat arbetshandskar i mängder, hörselskydd till oss och Hedvig, snickarbälte, gunga, mörkläggningsgardin och boll till Hedvig, tejp, munskydd, hinkar, källarhyllor, bockar, städgrejor, förvaringslådor med mera. Andreas fortsatte sedan och köpte en stege och ett par burkar rödfärg, så nu kör vi!

Sitter i valet och kvalet om vi ska svänga förbi och shoppa en spis imorgon innan mäklar-mötet. Den är ju inte för skojig den som är där nu…

 

Om någon är sugen på gult badrumsporslin är det läge att höra av sig imorgon, på torsdag släpper vi snickaren lös med en slägga i badrummet. Det är antagligen sjukt trendy med ljusgul toa, så skynda och hämta! (alla vet ju hur mycket Andreas hatar att slänga saker, så risken är att de blir gömda i källaren annars…).

 

Nu, dags att leta fram arbetsbyxorna och packa en låda med lite porslin som vi kan ha där ute. Och just det, i inflyttningspresent till oss själva köpte vi en kaffebryggare, som också åker med ut imorgon! Det kommer behövas mycket kaffe tror vi…

3 reaktioner på ”Sista timmarna”

  1. Jag skulle väl aldrig få för mig att gömma något för dig heller?
    Det är bara det att du inte tittar så noga längst in i förråd och skåp – och ja – då missar man ju ibland att se vissa saker som bara råkar ligga där, längst in under elva andra prylar.

    Däremot vet jag ett par VVS-entusiaster i Uppsala som verkligen gillar citrongult badrumsporslin. Så mycket att de åker runt på loppisar och letar och dokumenterar(!) Kolla om inte de vill ta in våra pjäser i sin samling?

  2. Uppdatering ang. ljusgula porslinet: tyvärr är handfatet sprucket rakt igenom så det är inte mycket att komma och hämta. Toastolen verkar hel men den behöver vi å andra sidan själva ett par veckor till – innan nya toastolen är installerat och klart… Så tyvärr alla intresserade – ni får söka på annan ort efter ert drömporslin 🙂

  3. Mmm… det har varit mycket intresse runt det där badrumsporslinet. Min telefon är i princip nerringd… eller inte…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.