Lyckliga ekägare

Jag tänkte bara visa på utsikten från vår lilla gräsmatta – ja utsikten rakt uppåt alltså…

När vi köpte vårt hus var vi väl medvetna om de tre mäktiga ekarna som står på tomten. De är utan tvekan det största och häftigaste vi någonsin har ägt. Ekarna ingick ju i köpet och jag tror inte att vi betalade särskilt mycket extra för att få dom – kanske vårt bästa fynd någonsin!

På bilden ser ni förresten ”gammel-eken” i nederkant och ”fram-eken” (den som står på framsidan av huset) i överkant i ett fruset möte. Spännande att se om de någonsin kommer att mötas!

4 reaktioner på ”Lyckliga ekägare”

 1. Hej!

  Vilken fin blogg ni har. Jättekul att läsa och se för oss som precis ska flytta in i ett av höjdhagens hus. Köpte det innan jul och flyttar in i april. Innan vi flyttar in tänkte vi bal låta ta fram de gamla golven. Vi har inte bestämt oss än för om vi ska olja eller måla dom. Är ni fortfarande nöjda med att ni oljade golven?

  Med vänlig hälsning,

  Klas

  1. Hej Klas!
   Grattis till husköpet, Höjdhagen kommer bara att bli svårare och svårare att få bo i =)
   Roligt att du hittat hit till bloggen – vi har ju hunnit bo i några år nu (redan!) och försöker hinna med lite bloggande mellan renovering och familjeliv =) Vi har gjort många små och stora projekt som vi bara inte hunnit skriva om här så vad du än vill fråga så har vi säkert i alla fall funderat på det, och kanske också försökt göra nåt liknande…

   Vad gäller golven så är det ju så att vi slipade och oljade väldigt tidigt, redan i oktober 2012 men det har vi visst inte skrivit så mycket om. Vi gjorde det ju som en av de första sakerna när vi flyttat in och är fortfarande väldigt nöjda. Vi försökte olja med bara upphettad rå linolja först men fick efter några veckor göra om eftersom golven var väldigt känsliga för fläckar, allt vatten gjorde tydliga ringar. Fick rådet av några kollegor att prova OSMO hårdvaxolja och det är den ytan som vi fortfarande har. Superfina golv som går bra att torka bort saker från. De är däremot rätt mjuka så tappar man verktyg eller kastruller, eller en diskmaskin, så blir det märken. Men det beror ju på att gran är ett mjukt träslag.
   Våra golv blev också rätt så gula, troligtvis extra gula på grund av den inledande linoljebehandlingen. Kanske att jag skulle fundera på vitpigmenterad hårdvaxolja om jag skulle göra det igen…!

   Kom gärna förbi och säg hej nu när vi blivit grannar!
   /Andreas

   1. ok! Vi flyttar från Skeviksgatan nu där vi haft oljade golv och trivts med det. De har en ganska mörk ton i oljan vilket jag gillar.
    När jag tidigare bodde i hus och la ett trägolv la vi på Osmos och det var väldigt praktiskt och lätt att hålla rent. Ett oljat golv upplever jag vara lite varmare och mysigare dock…Jaja, kommer gärna förbi och kollar på erat golv, och hus!
    Står er adress här någonstans, eller kan du maila mig den?

    Med vänlig hälsning,

    Klas

    1. Du är välkommen!
     Lycka till med flytt och kommande renovering, och kom ihåg att vara försiktig med det som finns kvar av just ert hus ursprungliga kvaliteter! Vårt platsbyggda träkök från 40-50-talet kommer till exempel att sitta kvar i huset långt efter att alla nya spånskivekök från IKEA smulats sönder…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.